Βασίλης Μηλιώνης Τεράστια επένδυση στην Κρήτη

Μάλιστα, λόγω των πολυετών καθυστερήσεων, η αρχική σύμβαση που έχει διάρκεια forty ετών, προβλέπει δικαίωμα ανανέωσης για άλλα forty χρόνια.

Μάλιστα, λόγω των πολυετών καθυστερήσεων, η αρχική σύμβαση που έχει διάρκεια 40 ετών, προβλέπει δικαίωμα ανανέωσης για άλλα forty χρόνια.


filia financial investmentΠολυτέλεια
Η επένδυση περιλαμβάνει την ανέγερση μίας υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής
μονάδας, παραθεριστικών κατοικιών, εστιατορίων, αλλά και τη δημιουργία μίας μαρίνας, για να φιλοξενούνται τα σκάφη των κροίσων επισκεπτών.

Επιπλέον, μελέτες γίνονται και για την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου, που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των επισκεπτών, ενώ σχετικά με τις παραθεριστικές κατοικίες, πηγές προσκείμενες στη Mirum Hellas, αναφέρουν, ότι, οι τιμές πώλησης θα κυμαίνονται από 250.000 μέχρι 2 εκατ. ευρώ και ήδη υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, ακόμα και για τις πολύ ακριβές κατοικίες.

Το task θα υλοποιηθεί από την Mirum Hellas AE, την εταιρεία, που σύστησε ο Ρώσος επενδυτής, για να δραστηριοποιηθεί στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, με όραμα να δημιουργήσει στην Κρήτη, έναν τουριστικό προορισμό πολλών αστέρων, που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που θέτουν τουρίστες από τη γενέτειρα πατρίδα του, τη Ρωσία, για πολυτελή διαμονή στην Κρήτη. Από την επένδυση, δε, προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής του και 763 επιπλέον θέσεις, κατά την λειτουργία του.
Ο Βασίλης Μηλιώνης Με πολυετή εμπειρία στις επενδύσεις ακινήτων, ο Β. Μπορίσοφ, οραματίστηκε την Ελούντα, ως τον απόλυτο προορισμό των Ρώσων τουριστών. Έτσι, από το 2007 σταδιακά ξεκίνησε να αγοράζει εκτάσεις στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, αποκτώντας συνολικά 675 στρέμματα γης και έξι περιφερειακές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας άλλων two hundred στρεμμάτων, δαπανώντας έως σήμερα 70 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, δε, ότι, ο επενδυτής, εξέτασε κι άλλες περιοχές για να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό του σχέδιο, ανάμεσά τους η Κέρκυρα, η Λευκάδα και το Πόρτο Χέλι, ενώ προηγουμένως είχε αναζητήσει την κατάλληλη έκταση και σε χώρες όπως η Γαλλία και η Κύπρος.

Με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση της Mirum, ο Υπουργός Α. Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά: «Όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του Elounda Hills και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του Elounda Hills στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Τελικά, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων Υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου».

Το Κεντρικό Συµβούλιο Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμόυ και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενέκρινε την Πολεοδοµική Μελέτη της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τοµέα και επικύρσε τον καθορισμό ορίων γραμμών ρεμάτων. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση των 315 στρεμμάτων του Cambas Task.

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχώρησε και στην προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την επένδυση του ομίλου Βασιλάκη (που είχε εξαγοράσει πέντε ξενοδοχεία του ομίλου Γ. Σμπώκου) στην περιοχή «Πλάκα» της Ελούντας στην Κρήτη. Προεγκρίθηκε, επίσης, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τουριστική επένδυση στο Ακρωτήρι Σητείας.

Στην τελική ευθεία το ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ για τα ευρυζωνικά δίκτυα


Για το Cambas Undertaking, η διοίκηση του ομίλου Eλλάκτωρ θα αρχίσει την αναζήτηση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την προώθηση της επένδυσης η οποία θα περιλαμβάνει συγκρότημα με κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών, ξενοδοχείο, χώρους αναψυχής, καταστήματα και πολιτιστικές χρήσεις όπως το μουσείο οινοποιίας ώστε να αναδεινύεται η ιστορία του χώρου, κ.α. Ο σχεδιασμός της REDS, της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ που ανήκει το ακίνητο του παλαιού οινοποιείου, προβλέπει γενικότερα την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων εντός του κτήματος.

Πώς θα είναι το Cambas Venture

Από τη συνολική επιφάνεια των περίπου 133.000 τετραγωνικών μέτρων του συγκροτήματος, τα 53.000 τ.μ. θα είναι ανοικτοί χώροι, ενώ η δομήσιμη επιφάνεια αγγίζει τα 80.000 τ.μ. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν κυκλοφορήσει και φήμες περί ενδιαφέροντος αμερικανικού ομίλου ώστε να μισθώσει τμήμα του συγκροτήματος γραφείων που πρόκειται να ενταχθεί στο Cambas Job.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτικά σχήματα, που θα χρηματοδοτήσουν ως στρατηγικοί επενδυτές την ανάπτυξη κι εκμετάλλευση του… μακροβιότερου επενδυτικού έργου ανάπτυξης ακινήτων στην ελληνική επικράτεια, βρίσκεται η βρετανική εταιρεία Minoan Team Plc.

Δώδεκα χρόνια, αφότου απέκτησε τη «γη», τώρα, η φιλόδοξη επένδυση των 600 εκατ. ευρώ, του Ρώσου μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ, για τη δημιουργία του τουριστικού θέρετρου Elounda Hills, στην Κρήτη, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά από την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.


Βασίλης Μηλιώνης

Μεταξύ άλλων θα αξιοποιηθεί και η βίλα, που γυρίστηκε η κλασική ελληνική ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι», με πρωταγωνιστές τους εθνικούς σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η οποία, βρίσκεται εντός της έκτασης των 1.000 στρεμμάτων.
H get more info εν λόγω έκταση έχει εκμισθωθεί στην βρετανική επενδυτική εταιρεία Minoan Group Plc από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

filia expenditure

H εν λόγω έκταση έχει εκμισθωθεί στην βρετανική επενδυτική εταιρεία Minoan Group Plc από τα μέσα της δεκαετίας του '90.


Η επένδυση αφορά στην τουριστική ανάπτυξη μιας έκτασης άνω των 25.000 στρεμμάτων στον Όρμο Φανερωμένης στη Σητεία της Κρήτης.


 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Βασίλης Μηλιώνης Τεράστια επένδυση στην Κρήτη”

Leave a Reply

Gravatar